Ugrás a tartalomra

Delta Étterem Night Club

Ády küldte be máj 20, 2010 időpontban
Létrehozás
1968

A nevét valószínű a háromszög alakú tetejéről kaphatta, ami Delta: Görög betű, nagybetűje egy háromszög Δ.
Típusépület, testvéreit is megtalálhatjuk a Balaton körűl, Fonyódon és Máriafürdőn.

Sajnos mára elkopott fénye, lehangoló állapotban van!
Pedig valaha nagy élet volt itt is. A teraszokon a nyaralók, fonott színes székekben napernyők alatt iszogatták a Balatoni világost. Éhen se maradtak, az akkoriban sláger Balatoni ételek itt is megtalálhatók voltak. Sőt a gyerekek is megkapták a Leó jégkrémüket a Márka üdítővel. Aki kávéra vágyott, már messziről érezte a csillogó eszpresszógépből áradó Omnia vagy Karaván kávé illatát.
Aztán leszállt az éj és elindult az élet a Night clubban! Előkerültek, a csillaggal letakar mellű táncoslányok, hogy bemutassák az esti műsorukat és utána buli záróráig. Akkor már csak a séta maradt hazafelé a hotelekbe, motelekbe, üdülőkbe, nyaralókba, lakókocsikba vagy a campingbe a sátrakhoz.

És most kinyitom a szemem, már nem csörömpölnek a poharak, nem szól halkan a zene, csak a betört ablakok, összefirkált falak, máladozó vakolat, és szomorú csönd.

Ezeket a sorokat 2009 augusztusában írtam. Azóta változásokon ment át az épület, nagyobb átalakitások történtek. Így már nem pusztúl, csak minden ami a 70-es 80-as évekre emlékeztet elveszett belőle. Eltűntek a nagy üfegfelületek, a bádogtető, beépítették a terasz egy részét, és még sorolhatnám.
Sajnálom, az egyik kedvenc épületem volt, kár hogy nem sikerült eredeti formájában felújítani. De legalább ez a képsorozat megmaradt az utókornak :)

Nem tudom mi lesz belőle, de az az igzság, már nem is érdekel.

Tervezte
Hejhál Éva
Cím

Siófok
Balaton utca 2-6
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok