Ugrás a tartalomra

Haditengerészeti Hősi Emlékmű

koronaor küldte be February 8, 2012 időpontban
Létrehozás
1933
Létrehozás intervallum
- 1937

Horthy Miklós kormányzó, saját kezűleg vágta át a nemzeti színű szalagot, és haladt át először Budáról Pestre a főváros új büszkeségén.Az emlékművet 1937. október 10-én, ünnepélyes flottaparádé keretében avatták fel a Petőfi híd (akkor Horthy Miklós híd) budai parti pillérének északi oldalán. A 30 méter magas, vasból készült emlékmű a fiumei világítótorony kicsinyített mása volt, belül egy kis múzeummal, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészeti relikviáit őrizték. A kiálló hajóorrot Horthy nevezetes hajójáról, a Novaráról mintázták. A hajóorron 7 méteres bronz szoborcsoport állt: a Támadás géniusza egy matróznak mutatja az ellenséget. A híd felrobbantásakor az emlékmű súlyosan megsérült. A háború utáni új politikai helyzetben helyreállítása szóba sem jöhetett, hisz az emlékmű annyira egybeolvadt Horthy személyével, hogy a közbeszédben csak Horthy-emlékműként emlegették. Bronz töredékeit egy ideig tárolták, majd beolvasztották, a világítótornyot pedig lebontották. Sajnos, eredeti formájában mindössze 1945. január 14-éig létezett: ezen a napon robbantották fel a visszavonuló német csapatok.A tengerészeti emlékmű egyébként igen impozáns építmény volt.

Elhangzót ünnepi beszéd:Norwalli Konek Emil-től

„A volt dicső, soha le nem győzött császári és királyi haditengerészetnek és magyar hadi tengerész hősi halottainak örök emlékét fogja tehát a ma leleplezett magyar haditengerészeti emlékmű hirdetni és őrizni. Mint biztató, mindnyájunknak a szebb, nagyobb és boldogabb magyar jövőbe vetett sziklaszilárd, törhetetlen hitében. Különleges büszkeség is hevíti keblünket afelett, hogy a magyar hadi tengerész hősi halottak lelke főméltóságodat, a volt dicső haditengerészet utolsó flottaparancsnokát, a legendás hírű Novara parancsnokát, Otranto hősét láthatja itt, ennél a magasztos ünnepénél, mint Magyarország államfőjét és egyúttal az ország első katonáját. Szilárdan és cél biztosan tartja erős kezében a kormánykereket, mellyel szegény, megcsonkított hazánk hajóját máris átkormányozta sok viszontagságon és veszélyen körösztül, szebb, jobb és nagyobb magyar jövő felé.”

Az első világháborús  Haditengerészeti     Hősi Emlékmű

A Cs. és Kir. Haditengerészet és magyar hősi halottainak emlékműve.
Denkmal zu Ehren der k.u.k. Kriegsmarine und deren Heldentoten.
War Memorial of the Imperial and Royal Navy and its Hungarian dead heroes.
Monument elevé á la mémorie de la flotte impérialer et royale et aux marins hongrois tombés pendant la guerre.
Monumento in memoria della I. e R. Marina da guerra e dei caduti eroici marinai ungheresi.


Petőfi híd budai hídfője északi oldalán állott Haditengerészeti Hősi Emlékmű. Szentgyörgyi István szobrász és Miskolczi László építész művét 1937. október 10-én avatták fel.

Az emlékmű a fiumei világítótorony vasból öntött mása volt, belül kis múzeummal. A hullámokat szelő hajóorrot a Cs. és Kir. Haditengerészet Novara cirkálójáról mintázták meg. A kétalakos, hét méter magas bronz szoborcsoport korabeli hivatalos értelmezése: a támadás Géniusza vezeti az ellenséget éles tekintettel kutató matrózt.A különleges emlékmű a híd felrobbantásakor és az azt követő budai ostrom alatt megsérült. Helyreállításáról politikai okokból nem intézkedtek. Bronz töredékeit egy ideig tárolták, majd beolvasztották, a világítótornyot lebontották.

Napjainkban újra felmerült helyreállításának javaslata

Itt korabeli filmhíradó is megtekinthető az átadási ünnepségről.

http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=2507

 


Tervezte
Szentgyörgyi István szobrász és Miskolczi László építész művét
Cím

Petőfi Híd
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok