Ugrás a tartalomra

Agrártudományi Főiskola Kollégiuma

Ády küldte be April 2, 2013 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1964

Debreceni Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrum Veres Péter Kollégiuma

A Veres Péter Kollégium 1964-ben kezdte eg a működését, jelenlegi arculatát a közelmúltban megkezdett jelentős felújítások határozzák meg. A mintegy 7800 nm területű épület összesen 8 szintes, két lifttel, és 552 férőhellyel rendelkezik. A mozgássérültek közlekedését rámpa biztosítja. A kollégiumban emeletenként 23, egyenként 27 nm-es lakóegység fogadja a hallgatókat. A lakóegységek előterében egy mosdókagyló és egy mosogató egység, pipere szekrény, valamint mélyhűtős hűtőszekrény szolgálja a lakók kényelmét. Az előtérből nyílik a háló-, illetve a tanulószoba. A hálószobák berendezése a négy fekvőhelyen kívül, négy beépített szekrényből valamint négy fali könyvespolcból áll, a tanulószobákban pedig két nagyméretű íróasztal, illetve két álló könyvespolc található. A lakóegységek mindegyike Internet és kábeltelevízió csatlakozással rendelkezik. A kollégium felső 6 szintjén két-két vizesblokkban, egyenként négy zuhanyozó, illetve négy WC található. A 6 lakószint mindegyikén villanytűzhelyekkel, mosogató egységekkel, és étkező garnitúrával berendezett közös konyhák is a lakók rendelkezésére állnak. A hallgatók kikapcsolódását és kényelmét szolgáló Teaház az I. emeleten található.
A földszinten éjjel-nappal működő recepció kezeli a lakóegységek, és egyéb közösen használható helyiségek kulcsait, de itt vehetőek át a postai küldemények is. A földszinten találhatóak a Kollégiumi Bizottság tagjainak irodája, és a Tormay Béla Szakkollégium helyisége is. Ugyancsak a földszinten kapott helyet az eMagyarország internetes klubhálózat szobája, valamint egy számítógép-terem is, melyekben együttesen 14 számítógép teszi lehetővé a hálózat használatát.
A kollégium alagsorában működő Pinceklub a Koli-mozinak és egyéb kulturális, illetve sport jellegű rendezvényeknek ad helyet. Mellette fénymásoló-printshop, és két tanulószoba segíti a hallgatók tanulmányi munkáját. Az itt kialakított kerékpártároló helyiség ugyancsak a hallgatók szolgálatában áll. Az alagsor másik oldalán található a mosókonyha, ahol érmés működtetésű automata és hagyományos mosógépeket használhatnak a hallgatók.
A kollégium épületével egy egységet képez, de működésben önálló az a melegkonyhás, 300 fő egyszeri kiszolgálását lehetővé tevő étterem, amely a teljes oktatási időszakban biztosítja az azt igénylők déli étkezését. Ugyancsak a kollégium épületéhez tartozik az Agrártudományi Centrum Színházterme, amely oktatási és szórakozási célokra egyaránt alkalmas.
A kollégium az oktatási épületek szomszédságában található, mellette teniszpályák, sportpálya, a tornacsarnok, illetve a Kazánház elnevezésű szórakozóhely szolgálja a hallgatók kikapcsolódását. A kollégium mögött szilárd burkolatú parkoló áll a gépkocsival érkezők rendelkezésére. F: portal.agr.unideb.hu

Cím

Böszörményi út 138
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok